Cine este seful ANAF?

Cine este seful ANAF?

Tocmai Ionuț Mișa, ministrul Finațelor din cabinetul condus de Mihai Tudose…si conducea instituțiile care trebuie să verifice fiscal grupul de firme Murfatlar între 2010 și 2014, atunci când producătorul de băuturi alcoolice prejudicia statul cu sute de milioane de lei. Mai mult, demnitarul are o pasiune comună cu doi dintre acționarii Murfatlar, iar singura slujbă din domeniul privat a fost la o SRL care era co-acționar cu o fermă vitinicolă a producătorului de vin din Constanța.
Grupul de firme din jurul mărcilor Murfatlar a păgubit, conform DNA, bugetul public cu 600 milioane de lei în perioada 2010-2014. În acest inteval, noul ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa, era șeful Direcției de Finanțe Publice Constanța sau director general la direcția de Mari Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Altfel spus, avea în fișa posturilor – atât pe funcția din Constanța, cât și pe cea ulterioară din București – responsabilitatea să știe ce se întâmplă la Murfatlar.
onuț Mișa este ministrul de Finanțe care a anunțat eronat naționalizarea pensiilor private, de-a lungul carierei el lucrat mai mereu la stat. Am încercat să luăm legătura cu ministrul Finanțelor, însă acesta nu a răspuns pe numărul de telefon pe care îl avea.

Datoriile Murfatlar s-au adunat odată cu numirea lui Mișa

Conform propriului CV, Ionuț Mișa a ajuns șef la Administrația Finanțelor Publice Constanța pe 17 aprilie 2009, poziție de unde s-a ocupat de organizarea și coordonarea activității de colectare a veniturilor bugetului de stat, administrate de ANAF.
Tot atunci, conform datelor din ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind Murfatlar, cei patru acționari – George Ivănescu, Emanuel Dobrănăuțeanu, Ion Șerban Dobrănăuțeanu și Cătălin Bucura – ar fi început să prejudicieze statul (în perioada când Mișa se afla la conducerea Fiscului constănțean).
În perioada 2010-2014, patru societăți cu activitate de producere și comercializare a băuturilor alcoolice, deținute sau controlate de Ivănescu George, Bucura Cătălin și de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168,76 lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale. Activitatea infracțională s-a desfășurat în condițiile în care funcționarii publici din cadrul autorităților fiscale și vamale competente fie nu au îndeplinit actele la care erau obligați prin atribuțiile de serviciu, fie au îndeplinit asemenea acte în mod defectuos”, au precizat anchetatorii DNA.
Sursa: http://cetateanul.net/articol-principal/legaturile-ministrului-ionut-misa-cu-grupul-murfatlar-care-a-pagubit-statul-cu-600-de-milioane-de-lei/?fbclid=IwAR10yjB42cg4oWGMWWHv95n_B7J9zUGNC-FS3D27LYpMN3P8ukQjpk7fkbE
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s