Telefonul meu rezista la apa

Cu toate astea nu mi-am permis sa intru cu telefonul in apa si sa pozez pestii colorati de sub apa.

Am vazut multi cornetfish,acest peste este foarte ciudat.Cand l-am vazut parca mi-a dat ceva fiori.Am vazut ca isi poate schimba culoarea,in sensul ca pot sa ii apara niste dungi pe spate.Se poate camufla perfect…sau ma rog,il poti vedea si asa.

87sk9OBAm vazut pestele Napoleon,care pare un peste preistoric.Acest peste poate depasi cu usurinta 2m lungime,insa nu este periculos.M-am luat dupa un astfel de peste,voiam sa pun mana pe el,insa cand am vazut cum a rupt un coral in dinti,l-am lasat in pace.Are dinti foarte ascutiti.

Acanthurussohal-ArabischerDoktorAcanthurus Sohal….un peste mic si periculos,daca este intaratat.Este periculos si cand isi apara cuibul.Nu depaseste 40 cm  lungime.Erau sa ma muste trei astfel de pesti.Insa i-am provocat. 🙂 Da,nu aveam ce face,m-am dus in mediul lor sa ii enervez.

Parrotfish_20-_20Quoyi_20_Scarus_20quoyi_grande

Si pe asta l-am enervat.M-am facut ca il strivesc in maini.S-a intors sa ma muste,Are si el dinti.

Era un peste mic de 2-3 cm…intrase intr-o gaurica.I-am acoperit cu degetul gaurica.Incerca sa ma muste.Risicam degetul,el iesea din gaurica si se lua dupa deget.Iar intra in gaurica,iar i-o acopeream.M-am jucat mult timp asa cu el.Pentru mine era o placere,pentru el nu cred.

 

 

Alti pesti sunt complet inofensivi si nu ai cum sa te joci asa.Ei nu raspund la provocari.Insa am vazut o baracuda si stiu ca aia e foarte periculoasa.Poate si ea sa depaseasca 2m lungime si este cam pe locul doi ca pericol,dupa rechin.Mai e si peste spada periculos,daca are peste 2.5m lungime.Am vazut multi pesti spada,insa micuti,de pana 1m.Norocul meu…M-am jucat si cu ei,insa eram atent si nu apara parintii lor.:)

Baracuda nu este un peste de joaca.

peste-barracuda-cu-dinti-mari

Dupa mine Marea Rosie are cei mai frumosi pesti din lume….cel mai frumos mi s-a parut in Egipt,in Sharm El Sheikh.Acolo sunt cei mai multi pesti colorati.Si coralii sunt frumosi.Cand am intrat acolo,am stat 4 ore.Nu imi venea sa mai ies de sub apa.Faceam snorkeling.

Reciful-din-Marea-Rosie.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s