Soarele are activitate foarte scazuta

soarele-15-micIn urma cu 15 ani vorbeam cu Australia in 27385 MHz…propagarea era foarte buna.Ma auzeam la s9+30….la fel si el.Activitatea solara era foarte ridica…ioniza foarte bine ionosfera.Erau 15000 km pana la australian.Parca eram statie locala la el…si el la fel la mine.

Alta data era iarna.Am auzit 4-5 japonezi foarte bine.Ei in schimb nu ma auzeau.Ziceau unii ca e propagare unilaterala.Au incercat si altii sa ii conteacteze si nu au reusit.E drept ca pe vremea aia foloseam un amplificator de 50w….japonezii foloseau peste 1 kw.

La 1 noaptea,in urma cu 10 ani, am vorbit cu 2 neuzeelandezi…de abia ii auzeam,dar a fost cea mai tare legatura.Neuzeelandezii erau vecini.Amandoi m-au auzit.Pana in Noua Zeelanda sunt 17.500 km.

Acum soarele se pare ca doarme….si asa va fi timp de 4-5 ani.Propagarea e foarte rara.Totusi seara vorbesc cu Brazilia….in 27 MHz.Cam 11000 km distanta….Sao Paolo,Rio de Janeiro.

http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/stiri-astronomie/6723-activitatea-solara-se-diminueaza-la-ce-ne-putem-astepta-privind-evolutia-climatica-pe-terra.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s